Sidor

onsdag 13 oktober 2010

PostHeaderIcon 300

”300” är en grymt bra krigs, äventyr, thriller och drama film från 2006. Den är regisserad av Zack Snyder som skrivit den tillsammans med Frank Miller, Lynn Varley och två till. Filmen har vunnit bästa äventyr, thriller och action film, och bästa regissör på Saturn Award. Bästa show på Golden Trailer, Zack har fått pris på Hollywood Movie of the Year, bästa fight på MTV Movie Award och Taurus Award, bästa prestation med de visuella effekterna på PFCS Award och på Satellite Award.

Det gamla slaget vid Thermopylae, det är King Leonidas (Gerard Butler) som leder de 300 spartanerna som ska kämpa mot Kung Xerxes (Rodrigo Santoro) persiska armé som har hundratusentals soldater. Dem har bäst chans i det smala bergspasset, vem kommer vinna slaget?

En av de bästa filmer jag sett. Det är skådespelare men även CGI-animation i en välgjord kombination. 300 män som kämpar för sitt folk, blod, svett och rikedomar, kan det bli så mycket bättre. Alla repliker, musik och scener är grymt bra. Ni missar något om ni inte ser/har sett den!

Filmen är 111 minuter lång och rekommenderad från 15 år.

Betyg:

0 kommentarer:

Skicka en kommentar