Sidor

onsdag 20 oktober 2010

PostHeaderIcon The Terminal

”The terminal” är en romantisk, komedi och drama från 2004. Regissören är den Oscar belönade Steven Spielberg och skriven av Sacha Gervasi och Andrew Niccol. Den har fått pris för Långfilm- Nutidsfilm på Excellence in Production Design Award och John Williams har fått pris på BMI Film Music Award.

Viktor Navorski (Tom Hanks) flyger till USA, men får problem på vägen. När han kommer till flygplatsen JFK blir han fast. Han får inte åka tillbaka till sitt land eller gå ut genom dörrarna och möta USA:s gator, han sitter fast i ingenmansland. Han skaffar sig några vänner som jobbar på flygplatsen, skaffar sig ett jobb och en romans inom flygplatsens väggar. Kommer han någonsin komma ut?

Det var ett tag sedan jag såg den här filmen, men som jag kommer ihåg är den bra.
Trots motgångar så fortsätter han sitt liv som en fånge bakom låsta dörrar. Det som skiljer en riktig fånge från honom är att dörrarna inte är låsta och att han inte gjort något brott. Skulle ha gå ut genom de kommer han få stora problem. Livet fortsätter oavsett vad, du får bara ta en dag i taget så ordnar det sig sen.

Filmen är 124 minuter lång och rekommenderad från 7 år.

Betyg:

0 kommentarer:

Skicka en kommentar