Sidor

fredag 29 oktober 2010

PostHeaderIcon Hitta Nemo

”Hitta Nemo” är en Disney, familj och animerad film från 2003. Den är regisserad av Andrew Stanton med hjälp av Lee Unkrich och skriven är den av Andrew Stanton. Den har vunnit en Oscar för bästa animerade film och sedan har den vunnit 34 andra award.

Nemo (röst: Alexander Gould) är en nyfiken clownfisk med en överbeskyddande pappa Marlin(röst: Albert Brooks). Nemo blir tillfångatagen av en dykare och hamnar i ett akvarium hos en tandläkare i Sydney. Marlin ger sig ut i det farliga havet för att hitta och rädda Nemo. Påvägen får han hjälp av den glömska Doris (röst: Ellen DeGeneres). De möter bl.a. brännande maneter, surfande havssköldpaddor, mm. Samtidigt som Nemo och hans nya vänner försöker komma på ett sett att rymma. Hur kommer det att gå?

Såg den här filmen för inte så länge sedan eftersom vi gjort en skoluppgift om den på engelskan. Filmen är kanske inte så bra men det finns några scener som gör att man kan kolla på den utan att somna. Alla som sett den kommer ihåg just en del i filmen.. ”Fortsätt simma, Fortsätt simma”

Filmen är 96 minuter lång och barntillåten.

Betyg:

0 kommentarer:

Skicka en kommentar