Sidor

torsdag 7 oktober 2010

PostHeaderIcon Happy Feet


Nu blir det mer tecknat.
”Happy Feet” är en Oscar belönad animerad, äventyr, komedi och familjefilm från 2006. Den är regisserad av George Miller som skrivit den tillsammans med Warren Coleman, John Collee och Judy Morris. Sin Oscar fick filmen för ”Årets bästa animerade film” sen har dem vunnit 12 andra awards på  WAFCA Award, TFCA Award, NYFCC Award, LAFCA Award, Blimp Award, Box Office Achievement, Golden Trailer, Golden Globe, DFWFCA Award, BAFTA Film Award, ASSG Award och Global Achievement Award.

Filmen handlar om den söta kejsarpingvinen Mummel. I hans koloni är man inget om man inte kan sjunga och Mummel har verkligen ingen sång röst. Men han hittar sitt eget sett att skapa musik, han använder sina fötter istället, steppdans. Utan sin sångröst riskerar han att kanske aldrig möta sin sanna kärlek. Ledarna för kolonin är de som minst tycker om att Mummel steppar, dem kastar ut honom från kolonin. Han träffar en grupp pingviner som leds av Ramon. Han ger sig ut på äventyr med sina nya vänner i hopp om att kunna göra en skillnad.

En riktigt bra och söt film, väldigt bra gjord! Jag tycker steppdans är riktigt coolt och det finns inte så många filmer med sådan typ av dans. Dem har verkligen fått med mycket detaljer om pingvinernas liv och får fram ett bra budskap i filmen, se den!

Filmen är 104 minuter lång och rekommenderad från 7 år.

Betyg:

0 kommentarer:

Skicka en kommentar