Sidor

onsdag 6 oktober 2010

PostHeaderIcon My Sister's Keeper

”My Sister’s Keeper” är en drama film från år 2009. Den är regisserad av Nick Cassavetes som även regisserat ”dagboken”. Novellen är skriven av Jodi Picoult. Men det är Jeremy Leven och Nick Cassavetes som skrivit om novellen till en film. Den har vunnit ”Sommar film: Drama” på Teen Choice Award och har även varit nominerad till andra award.

Filmen handlar om Kate (Sofia Vassilieva) som har haft leukemi nästan hela sitt liv. Föräldrarna (Cameron Diaz och Jason Patric) skaffar då ett till barn för att kunna få en matchande donator till Kate. Anna (Abigail Breslin) är nu 11 år och hon måste nu dela med sig av en njure. Men hon vill inte längre opereras, hon vill bestämma över sin egen kropp.  Hon skaffar en advokat och stämmer sina egna föräldrar. Hon vill ha frihet men hon älskar fortfarande sin syster. Kommer detta att leda till en splittrad familj eller helt enkelt stärka den?

Riktigt bra film! Men jag måste varna för eventuella tårar, eftersom filmen är väldigt sorglig. Såg den igår och den visar hur en familj kan fungera med ett barn som har leukemi. Alla stunder de tvingas sitta på sjukhuset och ständigt oroa sig för att det kan vara ens barns sista timmar. Rekommenderar filmen stort. Se den.

Filmen är 109 minuter lång och rekommenderad från 11 år.

Betyg:

0 kommentarer:

Skicka en kommentar