Sidor

fredag 8 oktober 2010

PostHeaderIcon TAKEN

Kom på att jag har glömt att skriva om den grymt bra filmen ”Taken”!
Det är en action och dramafilm från 2008, och är regisserad av Pierre Morel och den är skriven av Luc Besson och Robert Mark Kamen. Filmen har vunnit ett pris på BMI Film Music Award, men för exakt vad vet jag inte.
Kan passa på att berätta att informationen om regissörerna och alla awards hittar jag för det mesta på IMDb (the Internet Movie Database). Det är en riktigt bra sida för att få lite snabbinfo om en film.

Bryan Mills (Liam Neeson) är en gammal CIA-agent som slutar för att kunna komma närmare sin dotter Kim (Maggie Grace). Han var ofta borta pga. sitt jobb och vill åtgärda den tid som han inte fanns där, men det blir lite svårare när Bryans ex-frus nya man är rik och skämmer bort Kim. När Kim vill åka till Paris med en kompis säger Bryan nej direkt för han kan inte koppla bort sitt förflutna och ser faror överallt. Till slut går han med på det vilket han senare får ångra när han får 96 timmar på sig att hitta sin dotter som blivit kidnappad. Hittas hon inte inom de timmarna kommer hon för alltid vara borta i sexträsket och säljas som prostituerad..

Jag älskar verkligen den här filmen. Hur den är gjord, skriven och skådisarna passar perfekt. Det gör inget att den kanske är lite smått overklig för det är grymt bra vilket fall som helst. Fast samtidigt lite läskig eftersom det faktiskt händer på riktigt att någon blir kidnappad på det sättet. Ni kanske märker att jag är lite beroende av filmen. Se den annars missar ni en grymt bra film!

Filmen är 90 minuter lång och rekommenderad från 15 år.

Betyg:

0 kommentarer:

Skicka en kommentar