Sidor

fredag 29 oktober 2010

PostHeaderIcon Avatar

”Avatar” är en Science Fiction, äventyr, action och thriller film från 2009. Den är regisserad och skriven av James Cameron.  Filmen har vunnit tre Oscar för bästa prestation i de visuella effekterna, i biofilm och i konst direktiv. Den har även fått pris på 28 andra och varit nominerad till ytterligare 58st award. 

Den rullstolsbundna ex marinsoldaten Jake Sully (Sam Worthington) skickas till planeten Pandora. Hans uppgift är att i sin avatarkropp övertyga urbefolkningen att låta mänskligheten gräva i deras natur för att få en helt ny energikälla. När han börjar lära känna befolkningen och planeten blir han mer och mer osäker på om hans uppgift verkligen är rätt. Han måste välja sida..

Jag såg den här filmen två gånger på bio, det säger väl ganska mycket om vad jag tycker om den. Men som försvar var det en gång i 3D och en vanlig. Den är grymt bra gjord, hela upplägget och alla små detaljer som t.ex. hur växterna lyser upp när någon rör dem eller alla detaljerade täta skogen. Filmen är ganska lång men det är inget man tänker på eftersom det alltid är något som händer. Har du inte sett filmen? Då.. då vet jag inte ens vad jag ska säga.

Filmen är 162 minuter lång och rekommenderad från 11 år.

Betyg:

0 kommentarer:

Skicka en kommentar