Sidor

onsdag 6 oktober 2010

PostHeaderIcon The Platoon

”The Platoon” är en krigsfilm om Vietnam kriget gjord år 1986. Filmen är regisserad och skriven av den Oscar belönade Oliver Stone och hans egna erfarenheter från kriget. Filmen har fått 4 Oscar och 18 andra priser. De Oscar de vann var för bästa film, bästa regissör, bästa ljud och bästa klippning.

Huvudrollen är Chris Taylor (Charlie Sheen) som hoppar av collage för att han vill göra en insats inom militären för han tycker det är fel att bara fattiga skulle behöva ta värvning. Han hamnar i Vietnams djungel och inser snart sitt misstag, här börjar hans kamp för sin överlevnad. I filmen får man följa Chris och hans pluton i krigets hetta men också konflikterna inom plutonen, du får en inblick hur det var att vara soldat i Vietnam. I hans pluton finns det två grupper som de båda ledarna avskyr varandra, det ena leder till det andra…

Jag rekommenderar den här filmen för att jag tycker den är väldigt bra och värd att se. Den är ganska lång men det är inget man lägger märke till. Jag personligen gillar alla delar i filmen, den ger en tydlig bild av hur det var i kriget. Den visar även att det inte bara är konflikter mellan fienderna på andra sidan. Ge filmen en chans och skapa er egna uppfattning.

Filmen är 114 minuter lång och rekommenderad från 15 år.

Betyg:

0 kommentarer:

Skicka en kommentar